2010-06-14

1. päivä: Turku - Tammela



Tänään oli todella hyvä ensimmäinen päivä tälle matkalle. Pääsin lähtemään suurin piirtein aikataulussa ja sain aika nopeasti hyvän rytmin päälle. Ekan tauon pidin ajettuani 30 km ja ensimmmiset eväsleivät söin Marttilassa kun mittarissa luki jo 40 km.

Matkan aikana huomasin hyvin että olin kiipeämässä pois rannikolta sisämaahan. Ylämäkiä riitti mutta ne olivat onneksi kaikki aika loivia. Kun vetää kuormaa pyörän perässä ajetaan kaikki ylämäet, paitsi kaikkein loivimmat, tasaisen hiljaa. Muuten syke karkaa ja voima loppuu kuin seinään.

Liikenne valtatiella 10 oli tänään kohtuullista. Valtaosa rekkakuskeista ja myös suuri osa yksityisautoilijoista väistivät minua erittäin esimerkillisesti. Ainoastaan Expressbusin kuskit ajoivat sen verran läheltä ohi että tunsin paikkani pientareella epäturvalliseksi. Piennar oli suurin osa matkasta n. 50 cm leveä, joka riitää todella hyvin näillä liikennemärillä. Tietenkin erillinen kevytliikenneväylä on aina parempi, kunhan se ei ole katkonainen tai kiertää liian kaukana päätieltä.

Venesillan leirintäalue on todella viihtyisä paikka. Telttapaikan hinta ei ehkä ollut maan halvinta tasoa, mutta siihen kuuluu vapaa suihkun käyttö sekä pääsy tilavaan keittiörakennukseen. Polttopuita nuotioon saa myös hakea liiteristä oman tarpeen mukaan.

Istuin aikaisemmin pari tuntia nuotion ääressä naapurieni kanssa. Nyt makaan teltassa kuntelemassa aaltojen kohinaa rantakivikkoon. Huomenna odottaa seuraava etappi, täältä Tammelasta Asikkalaan.

...

Päivä numeroina: 104,94 km, 4h55m18s, 21,50 km/h avg, 44,2 km/h max
Kokonaismatka: 104,94 km.

1 kommentti:

  1. Mukava seurata matkaasi täältä Punkaharjulta käsin. TERVETULOA! Toivon matkallesi myötätuulia...

    VastaaPoista