2010-06-16

2. päivä: Tammela - Asikkala


Tänään oli astetta rankempi päivä kuin eilen. Ensinnäkin oli jo suunnitelmien mukaan tiedossa tämän matkan pisin etappi. Aamulla teltta oli lisäksi niin kostea yön sateiden jäljiltä että sen kuivattamiseen ja pakkaamiseen meni tovi. Muutama miinuutti ennen 10 pääsin sitten viimeinkin matkaan.
Ennsimmäisen lyhyeen tauon pidin jo kun mittari näytti vasta 18 km. Jalat heräsivät hitaasti enkä halunnut liiotella heti aamupäivällä. Toinen stoppi oli Rengossa missä kävin ruokaostoksilla kun takana oli 33 km. Pääsin niin helposti Hämeenlinnan ohi vt 10 kevytliikenneväylää pitkin etten pysähtynyt syömään kuin vasta Kruununmyllyssä.

Päivän aikana aurinko näyttäytyi kiitettävän useasti, vaikka horisontilla liikkui koko ajan tummia sadepilviä. Toinen huolenaihe oli sopivan yösijan löytäminen. Tämän etapin päätypisteksi olin valinnut Asikkalan ainoastaan sopivan välimatkan perusteella. Koko kunnan alueelta ei löydy varsinaista leirintäaluetta enkä suostuisi maksamaan 50€ maatilamajoituksesta. Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toiminnanjohtaja Katja teki kaiken mitä pystyi auttaakseen minua löytämään sopivan paikan jossa olisin voinut pystyttää telttani.

Sillä välin jatkoin kuitenkin polkemista ja noin 16 aikaan pysähdyin toiselle ruokatauolle Lammilla. Lammin ja Asikkalan välissä kävin pikaisesti tutustumassa Tuloiselan marjatilan kahvilamyymälän tarjontaan. Myyjä suositteli että menisin Asikkalan Aurinkorantaan. Se on pieni mökkikylä, mutta saisin ehkä kuitenkin telttailla alueella.

Kun loppujen lopuksi lähestyin Asikkalaa taivas aukesi ja kastuin hetkessä päästä varpaisiin kylmässä rankkasateessa. Soitin ja kysyin olisiko ollut vapaata mökkiä ja pyysin samalla ajo-ohjeita. Saunottuani ja syötyäni maittavan pasta-aterian on nyt aika nukkua lämpimässä ja kuivassa mökissä.

...

Päivä numeroina: 128,32 km, 6h10m00s, 20,94 km/h avg, 52,8 km/h max.
Kokonaismatka: 233,26 km.

2 kommenttia:

  1. Hei Thomas,

    hyvin menee ja loppuun saakka myös jatkuu niin.
    Laitoin F-lehden forumille linkin näille sivuille ja suosittelin hyvän asian tukemista.

    Myötätuulta ja kuivaa keliä !

    MattiK

    VastaaPoista
  2. Onnea matkaan ja jaksamista. Ajat hyvän asian puolesta.

    VastaaPoista