2010-06-17

3. päivä: Asikkala - Mäntyharju


Nukahdin eilen illalla melkein heti kuin panin pään tyynylle enkä ehtinyt edes aloittaa blogipäivityksen kirjoittelua. Näin on käynyt myös aikaisemmilla reissuilla, eikä lukijan tarvitse huolestua jos ei tekstiä aina tulee nettiin keskiyön mennessä ;)

Haluan aluksi kiittää kaikesta tuesta jonka olen saanut tämän matkan aikana. Yksin kun tällä tavalla polkee on mukavaa saada kannustavia kommenteja. Haluaisin myös vielä kiittää Aurinkorannan Solea toissa yön majoituksesta. Jos joku on mökin tarpeessa Asikkalan seudulla on http://www.aurinkoranta.net/ tutustumisen arvoinen. Iso kiitos kuuluu myös sydänyhdistyksen toiminnanjohtajalle Katjalle tämän yön majapaikan löytämisestä.

Päivän kuva on Mäntyharjun Kirkkokylästä. Ennen kuin pääsin niin pitkälle ehti jo yhtä ja toista tapahtua. Pysähdin jo aamulla hetkeksi katsomaan lentokoneita Vesivehmaan lentokentällä. Vierumäelle päästyäni kävin ruokaostoksilla ja juttelin hetken hanska- ja purkinsulkijamyyjän kanssa kaupan ulko-ovella. Aika moni on ollut kiinnostuneet peräkärrystäni ja tietenkin myös siitä kuinka pitkiä päivämatkoja ajan.

Heinolassa oli kaunista mutta pohjoistuulen takia myös kylmää. En siis pysähtynyt kuin pikaiselle pissatauolle ja jatkoin Heinolan kirkonkylään. Ajettuani kirkonkylän läpi söin lounaani keskellä Kirkkotien ja Kouvolantien risteyksen vieressä olevaa kevytliikenneväylää. Vesipulloni olivat tämän jälkeen molemmat tyhjät joten menin lähimpään taloon pyytämään täyttöä. Sen lisäksi että juomapulmani ratkesi seurasi myös mukava juttituokio ja sain ehkä uuden lukijan tähän blogiin :)
Kouvolantietä seurasin vain vajaa 4 km ja kännyin sitten tielle 4143. Maisemat tällä suunnalla ovat aivan toisenlaiset kuin mihin rannikolla koko elämäni viettäneenä olen tottunut. Nousumetrejä tuli kiitettävästi ja Ahveniston Apajalla oli pakko pysähtyä munkkikahville.

Maisemien lisäksi saa pyöräilessä välillä nauttia myös eläimien seurasta. Näin eilen sekä oravan, hirven että ketun. Vielä jos bongaisin ahman, majavan ja mäyrän niin tulisi lista jo kohta täyteen. Karhuun en halua välttämättä törmätä tällä reissulla.

Etelä-Savon rajan ylitettyäni tie muuttui heti todella huononkuntoiseksi. Jos Route dégradée-kyltit eivät olisi puuttuneet olisin uskonut että olisin tullut kaakkois-Belgiaan. Onneksi tien pinta parani n. 10 km jälkeen enkä ehtinyt kärsiä yhtään rengasrikkoa railoja täynnä olevalla karkealla öljysoralla.
Mäntyharjun keskustan alueella oli alkuillalla sähkökatkos. Siitä johtuen kaikki kaupat olivat kiinni enkä voinut ostaa lisää ruokaa eikä paristoja gps-tallentimeen. Koukkaan siis nyt aamulla vielä kaupungin läpi ennen kuin suuntaan itään päin.

Kohta on taas aika lähteä liikkeelle. Päivän reitti vie Riistiinan ja Anttolan kautta Puumalan Ryhälän kylään. Edessä on tämän kiertueen toinen telttayö, Mannilanniemen vapaa-ajankeskuksessa.
jk. Saan kaikki tähän blogiin jätetyt kommentit sähköpostina suoraan kännykkääni. Ystävällisten viestien lukeminen piristää kummasti ja auttaa jaksamaan Etelä-Savon ylämäissä :)

...

Päivä numeroina: 112,56 km, 5h46m17s, 19,69 km/h avg, 54,2 km/h max.
Kokonaismatka: 345,82 km.

5 kommenttia:

  1. Hei Thomas

    Pieksämäelle Etelä-Savossa tavattiin eilen kauopungilla täyskokoinen karhu. Toivottavasti tapaat vain pienempiä metsän eläimiä.

    Ajointoa !

    MattiK

    VastaaPoista
  2. Hi Thomas,
    I`ve no idea what you wrote but according to the amount of text I suppose you are happy.
    Love the picture but the first one is my favourite.
    In Poland we say have a safe and wide road :)
    Ola

    VastaaPoista
  3. Hei Thomas!

    Mukava kun matkasi on sujunut hyvin. Katjan (Laine) kanssa käytiin katsomassa, että Kruunupuistossa on kaikki kunnossa tuloanne varten. Ja olihan siellä. TERVETULOA, huomenna nähdään!

    VastaaPoista
  4. Heippa Thomas ja eipä kestä kiitellä avusta. Mielelläni autan sen minkä voin, sulla on urakkaa jonkin verran kuitenkin tuossa polkemisessa. :)

    Hienoa, että matka on sujunut hyvin. Itse saavuin Punkaharjulle jo tänään - odotellaan sitten täällä valmiina sinua saapuvaksi. Viimeinen etappi edessä siis huomenna - myötätuulta ja reipasta mieltä (jota sinulta ei tosin selvästikään puutu...)

    Katja L.
    Sydänlapset ja -aikuiset

    VastaaPoista
  5. Mahtaakohan kommenttini tulla tuplasti - jo kertaalleen sen muka lähetin, vaan ei näyttänyt tulevan lävitse tai ei ainakaan itsellä näy.

    Tosiaan tänään jo saavuttiin Punkaharjulle valmiina vastaanottamaan sinut sitten paikan päälle. Matkaasi on ollut mukava seurata eikä tosiaan kestä kiitellä avusta - sullahan on ihan tarpeeksi urakkaa siinä polkemisessa, joten hienoa jos vain voin olla apuna jossain muodossa itse matkanteossakin. :)

    Huomenissa nähdään - myötätuulta ja reipasta mieltä (jota tosin sinulta tuntuu löytyvän runsain mitoin muillekin jaettavaksi)!

    Katja L.
    Sydänlapset ja -aikuiset

    VastaaPoista