2010-06-19

4. päivä: Mäntyharju - Ryhälä (Puumala)


Aamulla lähdin liikkeelle suunnilleen ajoissa, heti 9 jälkeen. Edessä oli kuitenkin pakollinen kierto Mäntyharjun keskustan kautta kun en voinut eilisen sähkökatkoksen takia käydä illalla ostoksilla. S-marketissa oli tänään jonkinlaiset avajaiset. Johtajat puvuissaan kehuivat toisiaan mutta asiakkaat, joita oli jo toista sataa odottamassa kun saavuin paikalle, eivät päässeet sisään kauppaan ennen kuin nauha oli leikattu. Tango soi ja ulkona olivat maansiirtokoneet edelleen täydessä vauhdissa. Kokemus oli sen verran hämmentävä etten jäänyt kakkukahville vaan söin toisen aamiaisen ja jatkoin matkaa. Käännyin Ristiinaan johtavalle tielle n. vartti yli 10.

Heti aamusta sain ajaa todella ylhäisissä maisemissa. Tie 420 Mäntyharjulta Ristiinan on kumpuilevaa, mutta mitään todella isoja mäkiä ei ollut. Ristiinassa pysähdyin tarkistamaan rengaspaineet Sport'in Vaparilla. En halunnut ajaa hiekkatielle väärillä paineilla, koska silloin rengasrikon vaara suurenee. Onnistuneen reittivallinnan myötä ajoin lopulta vain 7,5 km päällystämätöntä tietä, josta suurin osa oli vielä hyväkuntoista hiekkatietä. Parissa kohdissa oli enemmän irtosoraa ja sepeliä, mutta siitäkin selvisin ehjin renkain.

57 kilometrin kohdalla pysähdyin tutustumaan Olavinmäen viinitilaan. Siellä tehdään omaa viiniä, siideriä ja muuta %-juomaa vanhassa navetassa. Vineihin ja likööreihin käytettävät marjat tulevat aivan naapurissa olevalta marjatilalta.

Hieman ennen Anttolaa saavutin uuden henkilökohtaisen ennätykseen, nimittäin pitkässä alamäessä pyöräni vauhti kiihtyi peräti 70,9 kilometrin tuntivauhtiin. Peräkärryn valmistajan suositusten mukaan ei saisi koskaan ylittää 40:ää..

Maisemallisesti päivän kohokohta oli Lietveden maisematie ja silmät pyöreänä sain ihailla ympäristöä aina Pistohiekkaan saakka.

Ehdin juuri käpertyä telttaani niin alkoi sade, aluksi ihan vähän, mutta nyt sataa jo aivan kunnolla. Toivottavasti ei jatku aamuun asti ja huomisesta tulee kuiva.

jk. Kännykäni nettiyhteys toimii todella huonosti täällä Mannilanniemessä. Joitakin sähköposteja on tullut läpi, mutta twitteriin en saa yhteyttä.

...

Päivä numeroina: 119,03 km, 6h15m32s, 19,15 km/h avg, 70,9 km/h max.
Kokonaismatka: 464,85 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti